Min Projektion

några ord om världen runtomkring

“ça va mesdames? Cadeaux?”

“ça va bien. No, pas cadeaux. ça va?” Då gav den lilla flickan med mörkt flätat hår under sin rosa scarf mig en present. Ett litet paket med kex.
Jag gillar verkligen Atar, trots alla barn som ber om presenter. Det är en lugn och tyst stad, och om du undviker rondellen så är det inte mycket oväsen eller stök alls. I de lilla senegalesiska restaurangerna kan du köpa maffe utan kött för 300 ougiya, runt fem kronor. Med måltiden får du en stor plastmugg fylld med kallt vatten och du kan välja mellan att sitta på madrasser på golvet eller vid bord på träbänkar.

I går kom jag tillbaka från Ouadane. En liten antik stad i nordöstra delen av landet (här delas landet upp precis som i Sverige, efter befolkning och inte geografi, nordöst är egentligen inte så jättemycket nordöst på kartan). Staden ligger i slutet av vägen och om du vill åka längre så behöver du en fyrhjulsdriven jeep och en riktigt bra gps.

Jag åkte till Ouadane med Ian som jag träffade i Atar dagen innan. Vi delade en taxi och bodde ho Zeida i hennes vandrarhem. Hon bjöd in oss till lunch med hennes familj och vi pratade mycket om turismens nedfall och hur det påverkar människorna som lever här. Det är allvarligt. Många förlorade sina inkomster när Frankrike under 2007 satte upp en röd zon i området, i dag är i princip hela landet en stor röd zon. Området runt Ouadane ska vara riktigt farligt och många rådde mig att inte åka dit. Jag åkte ändå, så klart. Det sades vara farligt förra året också, och det var det verkligen inte. Ouadane och människorna som bor här är fantastiska.

Annonser

One comment on ““ça va mesdames? Cadeaux?”

  1. Wojciech Welc
    februari 14, 2013

    Vackra dokumentärfotografier!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on februari 14, 2013 by in Berättelser, Fotografi, Mauretanien and tagged , , , , , , , , , , , , , , , .

Följ mig på instagram

Instagram

Det uppstod ett fel när bilder skulle hämtas från Instagram. Ett nytt försök kommer att göras om några minuter.

Fyll i din e-postadress och få ett meddelande varje gång jag uppderar bloggen. Så missar du ingenting.

Gör sällskap med 602 andra följare

%d bloggare gillar detta: